keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Joskus aurinko paistaa risukasaankin.

Kuinka aika meneekin niin nopeasti, ihan huomaamatta, etenkin keväisin ! Itselläni on ollut kova puhti tehdä nyt aamusta iltaan koko ajan jotain, on työssäoppimista, rästitöiden tekoa kouluun, hevosen liikutusta, tallivuoroja, koiran kanssa harrastamista, sekä ties mitä. Yleensä kun illalla kotiin pääsen, olen niin väsynyt, että menen suoraan suihkun kautta nukkumaan. Tämän takia myös blogin kirjoitus on jäänyt selkeästi vähemmälle.
   Mutta täytyy myöntää, että tällä hetkellä meillä menee ruunan kanssa harvinaisen hyvin pitkään aikaan ! Vaikkakin juuri viime viikon oltiin taas sairaslomalla, niin ei se meidän fiilistä ole vielä latistanut.  Muina viikkoina ollaan nyt käyty maneesilla ratsastamassa, pienoisilla tunneilla ja ennen kaikkea nautittu kivoista keleistä, silloin kun niitä vain on. :D


Nyt meillä seuraavaksi etsinnässä vakkari valmentaja, kun jotenkin tuntuu joidenkin valmentajien kanssa vaikealta sopia mitään kummallekkin sopivia aikoja, jolloin päästäisiin tunnille. Haluaisin kovasti nyt päästä tunneille ja kehittymään ruunan kanssa, sillä se on nyt itselläni ollut oikein hyvä ratsastaa, eikä ole kyllä hullummaltakaan näyttänyt vuokraajienkaan alla. Ikäväkseni, toinen vakkari vuokraajistamme lopetti, mutta nyt hyvä ystäväni kävi kokeilemassa ruunaa pitkästä aikaa, ja kertoi olevansa hyvin kiinnostunut liikuttelemaan ruunaa jatkossakin, tarvittaessa.  Toinen vuokraajahan meillä käy, nyt kaksi kertaa viikkoon, joka on ainakin itselleni tällä hetkellä sopinut paremmin kuin hyvin. Helpottaa kummasti kun joku auttaa liikuttamaan ruunaa sen parikin kertaa viikon aikana, etenkin jos samoina päivinä on iltatallia, niin hirveästi auttaa ettei tarvitse miettiä, että missä välissä liikuttaisi hevosta. Onneksi kesäksi todennäköisesti kaikki helpottaa, sillä koulu toivon mukaan ainakin loppuu, ja teen pelkästään sitten töitä, enkä kahta työtä samaan aikaan.

Saimme myös vihdoin ihan kunnollisen koulusatulan. Kieffer Wien DL, ja sopi ruunan selkään täydellisesti, ilman mitään hilavitkuttimia. Nyt laitoin myös tilaukseen tuohon Wintecin penkkiin uuden, leveämmän kaaren, sillä nykyinen kaari on käynyt vähän turhan ahtaaksi. Koulupenkki on ollut nyt kyllä arjen pelastus, etenkin koulukiemuroita vääntäessä, ja estepenkki on taas todella hyvä hypätessä (jos me sitä harrastettaisiin.. :D ) ja maastoillessa, sillä maastossa tykkään mennä aavistuksen lyhyemmillä jalustimilla, ja estepenkissä tuet tulee juuri sopivalle korkeudelle/tasolle.

Pikku hiljaa kesä tulee, ja meilläkin tällä hetkellä paistavan aurinko risukasaan. Ehkä tästä vielä jotain tulee ?

Maneesilla käymässä. Oli muuten ensimmäinen kerta kys. maneesilla.


2 kommenttia:

  1. Onko järkeä pitää hevosta jos tarvitset kaksi vuokraajaa joista toinen käy jo 2 krt viikossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän hetkinen tilanne on sellainen, että apukädet hevosen liikutuksessa ovat paikallaan. Ja mitä väliä sillä on, jos tykkään maksaa tallipaikkaa ja hevosen kaikki kulut itse ja päästää muita ratsastamaan ruunalla ? ;) Eihän siinä mene kuin mun rahat. :D Ja olihan hevonen myynnissäkin tässä jonkun aikaa, mutta oikeanlaista ostajaehdokasta ei löytynyt.
      Mielummin se nyt liikkuu vuokrailijoiden kanssa sen aikaa kun tarve, kuin että se seisoisi tallilla puolet viikossa tekemättä mitään. :)

      Poista