perjantai 1. huhtikuuta 2016

Rohkenenko, kenties ?

Tänään tuli taas kiva ylläri ratsastelu, sillä päätettiin tallilla että laitetaan kentän kuivempaan päähän pari estettä ja mennään niitä ! Ja tosissaan, meidän esteet olivat aivan minimaalisia ristikoita, jotka olivat varmaan noin 40cm korkeita. Tehtiin siis tällainen "Rata" ;





Kyseisessä kuvassa siis tumma neliö esittää kenttää, siinä olevat aukot ovat kentän portteja. Katkoviiva esittää nyt sitä, että vasemman puoleista kentän puoliskoa/päätyä emme käyttäneet lainkaan, sillä se oli vielä osittain hieman märkä sekä upottava. Teimme siis yhden ristikon, sekä kaksi puomia, joista toinen pää aina nostettiin korkeammalle. Tehtävänähän tämä oli jo meille tarpeeksi vaativa, puskaratsut ja ratsastajat joutuivat jo tässäkin pitämään kielen keskellä suuta, ja keskittyä tähtäämään, ja vielä ratsastamaankin kunnolla :D !

Varusteet niskaan heitettyämme Texin sekä Idan & Pammiksen kera suunnattiin kentälle verkkaamaan. Otettiin aikalailla alusta alkaen Texin kanssa päätavoitteeksi se, että se menisi rennosti, omalla moottorilla eteenpäin. Tällä kertaa huomasin sen ravaavan nyt selkeästi paremmin, joten eilisestä jalkahoidosta taisi olla hyvinkin paljon apua, hyvä ! :) Ravailtiiin paljon, ja tehtiin paljon ympyröitä sekä muita erilaisia kuvioita, kääntyen ja väännellen esteitten välissä, jotta kävimme jokaisen esteen läpi, jokaisesta eri kulmasta. Ei ainakaan jäänyt epäselväksi este mistään suunnasta, eikä sen pitäisi jännittääkkään. Ekana mentiin ristikkoa yksittäisenä, ensin ravissa pari kertaa ja sitten ekaa kertaa laukaten. Ekoista hypyistä lähtien kyllä hyppy onnistui, hevonen meni esteelle ilman kiertelyjä ja loikkasikin oikein nätisti, mutta esteen jälkeen ekoilla kerroilla oli ratsastajalla ja hevosella eri suunta mielessä, mutta kyydissä pysyttiin ! :D
 Ekaa kertaa tosissaan laukattiin esteelle ja hypyn jälkeenkin jatkettiin laukassa eteenpäin. Miten ihminen voikaan olla niin pienistä onnistumisista onnellinen.

 Ratana mentiin sitten niin että mentiin ensin puomit ravissa, jonka jälkeen nostettiin laukka, laukattiin pieni ympyrä ja hypättiin sitten ristikko. Tämä onnistui toiseen suuntaan, mutta toisen suunnan laukka on meillä vielä sen verta ponnetonta, että tultiin toiseen suuntaan koko tehtävä ravissa.

Ruuna tuntui pitävän, ja ratsastajakin sai vähän varmuutta esteille kun ratsastus sujui niin hyvin. :) Loppuverkkana ravailtiin löysin ohjin ympäri kenttää sekä tehtiin eteen alas- harjoituksia. Kun hevonen rentoutui otin käynnit ja kävelin hetken aikaa selästä käsin, kunnes tulin sitten vielä taluttaen kävelyttämään ruunaa, jotta varmasti käveltiin kunnolliset loppukäynnit. Ja ratsastajalle teki hirmu hyvää vähän päästä jaloittelemaankin.

Loppuverryttelyn jälkeen mentiinkin talliin ja heitin fleeceloimen päälle. Laitoin tällä kertaa linimentit ruunalle jalkoihin, vaikken kovin usko linimentin tehoihin (pidän parempana jalkahoitona esim . botin-tallisuojia, savea tai kylmäystä jäällä tai vedellä).  No mutta, huomennahan sen näkee miltä jalat näyttävät, auttoiko linimentti yhtään.
Vielä illan päätteeksi kävin kaksi isoa kottarillista lapioimassa lantaa ruunan tarhasta. Tuli vain todettua, että onpahan märkä lanta hyvinkin raskasta työntää kottikärryissä, herranjumala. Jospa viikonloppuna saisi sitten tyhjennettyä koko lopputarhan.. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti