tiistai 18. maaliskuuta 2014

~ feeling better

Maanantai tuli ja meni nopeammin kuin huomasinkaan. 
 Ruuna valjaisiin ja radalle lämmittelemään. Aluksi ruuna tuntu tosi nihkeeltä ja vähän jäykältä, mikä toisaalta ei ollut yllätys, kun melkein viikon saanut vapaata. Mentiin ihan rennosti 3.00 - 2.40 aikaan reilu viitisen kilometriä hölkkää kunnes käveltiin välitie hiittisuoralle.
  

Hiittisuora oli oikeastaan yllättävänkin hyvässä kunnossa, vaikkakin yöt on ollu siinä -15 asteen pakkasilla, sekä ennen pakkasia ja lunta hiittisuora oli aivan kuravelliä. Koneilla se oli saatu työstettyä sopivan pehmoseksi, mut ei liian pehmoseksi, vaan semmoi sopivan napakka.
  
Eka veto mentiin ihan nätisti 1.45 vauhtia, kun taas kaksi seuraavaa tultiin 1.40 aikaan, ja kolme muuta tultiin jo nätisti 1.35 vauhtia. Viimeisen vedon lopussa annoin ruunan mennä sitä tahtia kuin halusi, ja timer näytti silloiseksi vauhdiksi 1.30 , eli hyvillä mallin ollaan ! Yksi pirunen laukka tuli neljännessä vedossa, ties mikä mörkö siellä pusikossa oli mikä pelotti, vaiko sitten ohjastaja antoi liikaa löysää.

 Vetojen jälkeen Tex oli oikein pörhäkkänä ja terävänä. Ei missään mitään naarmuja, ja viidentoista minutiin jäähdyttelyn jälkeen talliin tultaessa ruuna ei puhaltanut yhtään ja sykekkin oli oikein hyvä.

Lyhyessä ajassa on kyllä tapahtunut minun mielestäni nopeaa kehitystä vauhdeissa, kun silloin ekoissa vedoissa ( kun aloteltiin vetojen menemisiä), niin laukkailtiin kauheasti eikä vauhtiakaan löytynyt juuri mitään. Hikeen tuolloin mentiin siinä kahdenminuuttin rajoilla jos sitäkään. Kuitenkin ruunan kanssa edetään rauhassa, ihan vaan ruunan ehdoilla.

Huomenna tiedossa vähän hölköttelyä kevyesti sekä iltatallin tekoa ja ratsastusta !

ps. tänään käytiin moikkaamassa meidän ensihevosta, jediä. Oli kyllä itku herkässä kun ruunan näki kolmen kuukauden jälkeen. En voi vieläkään uskoa että siitä on vasta kolme kuukautta kun ruuna myytiin pois. No mutta nyt sillä oli ainaki kaikki hyvin, ja tiedän et siitä pidetään oikein hyvää huolta <3 


jedi <3
ps puhelinlaatuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti