maanantai 10. maaliskuuta 2014

~ mennään minne vaan, ne ei pärjää meille

Viikonloppu hurahti taas kauhean nopeasti ohitse ! 
 Perjantaina käytiin siis hölkkäilemässä Texin kanssa, tunnin ajan, ja pitkästä aikaa kaverin kanssa, nimittäin tallin toisesta päästä saatiin Kalle (ks. Kalkaros) ja Jenni mukaan lenkkeilemään.
  Jätin tällä kertaa shekin kokonaan pois päävehkeistä, ja sen todellakin huomasi lenkin aikana. Omanlaista pullailua koko ajan, ja kaverin kanssa piti kilpailla koko ajan melkeinpä siitä, että kumpi meni edellä. Metsälenkillä meidän varsan retale päätti sitten pukitella mutkassa, joka oli sinänsä hyvin huvittavan näköistä, kun iso köriläs reippaamassa hölkkä vauhissa pomppasee pienesti ilmaan ja pukkasee sivulle päin.
  Mutta kyllä se siinä ajon aikana sitten tasaantui, kun tajusivat, ettei tartte kilpailla, vaan nyt hölkötellään tommosta rentoa hölkkää koko ajan eteenpäin. Lopussa mentiin jo niin rennosti käyntiä että käytiinkin jo polvillaan katsomassa radan ulkoreunaa ja noustiin ylös. Onneksi käynnissä, eikä yhtään kovemmassa askellajissa.

 

Lauantain hevonen sai viettäää aivan vapaana, kun itse matkustin Pasilaan Messukeskukseen Helsinki Horse Fair messuille. Messu ei ollut oikein omaan mieleen, hirveän huonoja tarjouksia (netissäkin normaalisti paljon paremmat tarjoukset kuin messuilla) ja esityslistakin oli vähän mitä oli.. Ainoa mistä tykkäsin oli Estekilpailu, Poliisihevoset, sekä Futuran näkeminen ! Ja tietysti junamatkat ja seura oli oikein mieluisaa :) ! 


Sunnuntaina Tex joutui taas tosipaikan eteen, kun laiteltiin Marin kanssa Tex ja Ywonne (ks Ywonne Hornline ) , ja lähdettiin hiittisuoralle vetämään vetoja. Tex meni oikein hyvin, loppua kohti vedot vaan parani,ja parhaillaan timer näytti 1.34 aikaa ! Kerran tuli pieni laukka, ihan vaan siitä syystä että hiittisuorassa oli eräs kohta hiukka upottava, ja tajuamattani ajoin juuri kyseiseen kohtaan, eli ohjastajan vika.
 Sen myös huomasin, että Tex on edelleen hiukka vino vasemmalle, joten pitää nyt soittaa se hierojakin tulemaan, jos varsa olisi vaikkapa hiukka jumissa ? Tai toinen on, että laittais päätangon  toiselle puolelle, tai laput päähän, jolloin hevonen suoristuu yllättävänkin paljon. Päätankoa tosin en ole vielä kokeillut, mutta voisihan sitäkin miettiä.  Toisekseen huomasin myös, että Tex tarvitsee paljon tukea edestä jotta se pysyy ravilla, eli painaa jonkin verran ohjalle. Ehkä tämä lähtee ajan kanssa pois, onhan hevosella vielä aika huono tasapainokin. Tämänkin takia haluaisin alkaa ratsastamaan Texillä useammin, jotta voitaisiin mennä esim metsään kävelemään tai jotain. Mutta ehkä vaan ensimmäiseksi lähdetään ihan talutellen metsään rämpimään, auttaahan sekin jotain.. :) 

   Vetoja vedettiin siis kuusi, aikaan 1.45-1.40 , ja viimeinen tultiin vähän reippaammin sitten lopussa.

Tänään en pystynyt/kerennyt menemään tallille, joten hevonen sai taas vapaa päivän. Oli kuulema hiukka meneväkin ollut tarhassa, joten ei ilmeisesti ollut jumissakaan eilisistä vedoista.
   Huomenna Texillä on tiedossa rokotus, jonka takia se saa seuraavat neljä päivää ihan olla vaan, ja sitten sunnuntaina taas laitella kärryjen eteen. Torstaina olisi myös tiedossa ruunan kengitys, kun onhan edellisestä kengityksestä jo tovi kulunutkin. 


Mutta seuraavaan kertaan, heipsun ! 

17.1 c. Jonna Heino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti