maanantai 7. maaliskuuta 2016

Klinikka päivää pukkaa.

Ja taas yksi päivä lisää näitä kauan ei toivottuja klinikka päiviä.
Tänä aamuna mentiin tallille jo yhdeksän/kymmenen välillä, siivottiin karsinat ja laitettiin sinne vedet. Lisättiin hevostraileriin pohjalle vähän kuiviketta ja katsottiin rauhakseen heinäverkot ja muut kuntoon, kunnes käytiin hakemassa ruuna sisälle.  Pieni harjaus ja tsekkaus että kaikki kengät hokkeineen on kiinnitse, riimun vaihto ja kuljetussuojien laitto jalkaan, ja sitten hevonen astelikin jo koppiin.
Tällä kertaa ei mentykkään lähimmäiselle klinikalle, koska jotenkin emme enää uskoneet kys. paikkaan tai heidän toimintaansa niin, että he voisivat meitä tässäkään tilanteessa auttaa. Suunnattiin siis Helsinkiin, Vermoon, Equivetin Klinikalle. Siellä meillä oli aika Estolan Matille, joka katsoi sitten ruunan suuhun.
Viime aikoina, kuten edellisessä postauksessakin jo kerroin, ruuna on alkanut jäkittämään kuolainta vasten ja syöminen joissakin tilanteissa näyttää hieman hankalalta ja hitaalta omaan silmään.

Matti kurkkasi suuhun, ja totesi nopeasti missä vika piili, hoiti sen lähes yhtä nopeasti pois. Tällä kertaa ruuna ei tarvinut kuin yhden rauhoittavan koko tilanteeseen, joka taisikin olla kaikkien klinikka käyntien ennätys. :D Suussa ei kuitenkaan ollut mitään hengenvaarallista, mutta kuitenkin hoidettavaa löytyi. Nyt kuitenkin suu on taas vihdoin kunnossa, ja täytyykin jo seuraavan kerran ruunan suu tutkituttaa puolen vuoden päästä.

Myös ruuna virkosi ennätys vauhtia operaatiosta, sillä silloin kun me olimme maksamassa klinikka maksua pois, oli ruuna jo virkistynyt sen verta että kauhea kolina ja kuopiminen kuului kopista..
Nyt toivotaan että päästään treenailemaan taas pikku hiljaa, kun suukin on nyt kunnossa. :)

 Vermon klinikka oli minusta todella viihtyisän näköinen sisältä, verrattuna esimerkiksi lähiklinikkaamme. Paikka oli entisöity ja nykyaikaisempi, sekä siellä oli osaava sekä mukavan asiakaspalveluhenkinen henkilökunta. Klinikka lääkäreineen ja hoitajineen jätti minuun hyvin positiivisen kuvan, ja mielelläni menen sinne toistekkin ! Vaikka matkaa tuleekin yhteensä reilu 200km käydä klinikalla ja se on ehkä aavistuksen hintavampi paikka kuin lähiklinikka, on se kaikki sen arvoista. Kuten kaverinikin kommentoi Instagram kuvaani että : "Oho ! Yleensä se on jo 100€ että siellä käy ja sanoo hyvää päivää :D " , ehkä sisäisti paikan hinnantason, mutta se oli jotenkin kovin osuva lause. Mutta joskus hyvästä laadusta ja lääkäreistä maksaa enemmän ja saa vastauksia ongelmiin, kuin käyttää niillä kaikista halvimmilla klinikoilla miettimässä missä vika kiikastaa, eikä välttämättä saa vastausta. ;)

Mutta tästä jatketaan taas eteenpäin !


Puhelinlaatuja. Ruunan reppana rauhoitettuna,
odottamassa hammashuoltoa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti