maanantai 1. helmikuuta 2016

Muutosten tuulia

Pikku hiljaa hevonen näyttää kuntoutuneen etujalkansa venähdyksestä. Sunnuntaina juoksutin ruunaa vähän liinassa, ja sieltä tuli sellasta rodeota etten ole tainut koskaan nähdä sen tekevän samanlaista. Virtaa siis riittää enemmän kuin pienessä kylässä. Aavistuksen jäykkähän ruuna oli alussa, mutta loppua kohden paranikin jo. Voi olla, että pohjakin vaikutti hevoseen, sillä jouduimme juoksutuksen tekemään kesällä olevalla laidun alueella, sillä se oli ainoa, jossa oli siedettävä pohja, sillä kaikki radat ja kentät meillä on aivan jääpinnalla, niin sanottuja luistinratoja.

Nyt tässä aikani kuluksi, olen yrittänyt käydä noita tavaroitakin läpi, että voisi laittaa ns ylimääräiset tavarat myyntiin. Inhottavaa kun kaapeissa ja muissa säilytystiloissa roikkuu melkeinpä aivan uutta tavaraa joita on tyyliin kerran jos toisenkin käytetty, ja sitten jätetty vain laatikoihin lojuamaan. Pääasiassa kaikki ylimääräinen on ravitavaroita, mutta löytyy tuolta mm ylimääräisiä loimiakin. Loimet ovat kuitenkin melkeinpä kaikki löytäneet jo uuden kodin, mutta silti, kuivatusloimia oli laskelmieni mukaan liki kymmenen kaapissa, joista puolet ovat sellaisia ettei niitä ole edes käytetty hevosella koskaan, vaan ovat vielä pussissa, hintalaput sylissä. Naureskelin jo, että taidan olla joku himohamstraaja, kun tulee hamstrattua tavaraa, jota ei periaatteessa koskaan edes tarvitse... Nyt kuitenkin kaapit alkaa tyhjenemään urakalla, jotta saadaan tilaa lisää, ja että kaikki hevosen ylimääräiset tavarat mahtuvat yhteen paikkaan, eikä niin, että niitä joutuu säilyttämään kahdessa eri paikassa ..

Siivouksen yhteydessä olen myös pikku hiljaa alkanut pakkailla tavaroitakin kasaan tallilla, sillä ensin viikolla ruuna muuttaa uudelle tallille, taas. Toivotaan että seuraava talli on sellainen, jossa pysytään sitten pidempäänkin, ja ennen kaikkea, että hevonenkin viihtyy siellä. Peukut pystyssä kohti tulevaa siis mennään ! Seuraava talli on astetta pienempi paikka, joka voi olla että sopii ruunalle oikein hyvin. Ainoa miinus / jännittävä asia seuraavassa paikassa on se, että tarhan aidat ovat pelkästään langasta.. Sillä silloin kun ruuna minulle tuli, niin sehän käveli vain lankoja päin ja meni niistä läpi. Ja onhan se tehnyt tuota useamminkin, esimerkiksi toissa kesänä laitumella, kun viereisessä laitumessa oli tammoja, niin se meni sitten sinne niiden kanssa laiduntamaan omasta päätöksestään.. :D  Mutta tosiaan, eiköhän ruuna tarhassa ihan hyvin pysy, kumminkin tarhat tulevalla tallille on aivan vieritysten, joten kaverit eivät ole ainakaan kaukana, ja voihan se olla, että ruuna saa tarhakaverinkin siellä.


Kävin myös eräs päivä ulkoiluttamassa pitkästä aikaa kameraa. Kävin kuvaamassa ystäväni ylläpito ruunaa, Pammista. Oli ihanaa päästä kuvailemaan vähän erilaisissa olosuhteissa, sillä taivaalta tuli lunta, ja se toi vähän omanlaista haastetta kuvaamiseen, kivaa  !
Jospa sitä pääsisi useamminkin kuvailemaan, nyt kun tota intoa riittää siihen hommaan.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti