tiistai 22. huhtikuuta 2014

~ joskus meille annetaan parhaat kortit pakasta.

Arkeen on taas palattu, ja pääsiäisen me treenattiinkin hiukka ahkerammin kuin yleensä.
 Tex on ollut terveenä ja hyvinvoivana koko ajan, sekä petrannut selkeästi niin keskittymiseensä kuin suoritusten tekoon.

  Ruokinta on myös muuttunut ; hevoset saavat 4x päivässä heinät, sekä tarvittavat rehut 3x päivässä. Kuitenkin Texille on riittänyt että se saa rehut 2x päivässä.

 Nyt se siis saa aamuisin 1,5l kauraa, 0,5l progressia . Illalla se saa 1l kauraa, 0,5l progressia sekä 1,5l greenlinea turvotettuna. Kyseinen ruokinta on ollut riittävän suuri / hyvä määrä Texille, kuitenkin kauran vähennystä aamu ruokinnasta mietitään.

Treeni lenkit ovat olleet joka kerta yli kymmentä kilometriä, tosin alkulenkit joilla aloteltiin tauolta oli noin 5-8 kilometrin pituisia. Lenkeillä mennään vaihtelevasti eri maastoissa, mutta nyt pääasiassa ollaan menty mettälenkeillä, jotta hevonen joutuisi katselemaan enemmän mihin jalkansa laittaa. Myös eräs päivä kun ajelin, huomasin sen toisen lonkan (?) olevan hiukka alempana kuin toinen. Kyselin asiasta hiukka osaavimmilta ihmisiltä, ja he totesivat että toiselle puolelle ei ole muodostunut niin paljoa lihasta, mutta on korjattavissa ihan vaan ajolla.
  

Nyt siis pääsiäinen treenattiin ahkerammin ; lauantaista maanantaihin hevonen liikkui joka päivä.

Perjantaina mentiin 15 kilometrin lenkki, ekat kolme kilometriä ponin kanssa, ja seuraavat kaks kierrosta mettälenkkiä kiidettiinkin kiitolaukalla hevosen päättäessä. Mitään ei ollut enää tehtävissä kun hevonen nosti pään taivaisiin ja lähti. Hevonen oli myös koko lenkin vääntäytyneenä vasemmalle puolelle.. Onneksi kahden kierroksen jälkeen sain ruunan hallintaan, ja sitten mentiinkin vielä kymmenen kilometriä lisää, jotta turhat energiat lähtisivät pois. Talliin tullessa hevonen oli ihan normaali oma itsensä, ja kuunteli sekä toimi kiltisti joka tilanteessa.

Lauantaina mentiin taas 15 kilometriä, sisältäen neljä 500m reippaampaa pätkää, jossa hevonen meni ihan ok. Kaksi ekaa reippaampaa pätkää se vain söhelsi ja laukkaili omiaan, mutta kaksi viimeistä mentiin nätisti, hyvällä ravilla. Nyt varusteisiin lisättiin kiintomartingaali, joka kyllä teki tehtävänsä, ja kun hevonenkin tajusi sen olevan varusteissa mukana, ei se edes yrittänyt lähteä viemään. Kuitenkin hevonen oli edelleen vääntäytynyt vasemmalle puolelle.

Sunnuntaina mentiin ihan rauhallinen lenkki, koppakärryillä käytiin körröttelemässä perinteisestä 'sunnuntaikörröttelyä' , noin kymmenen kilometriä. Hevonen toimi hyvin, mitä nyt jotain omia pieniä vihreitä miehiä se näki parissa puskassa, mutta muuten meni oikein rennosti. Alussa se oli myös aavistuksen jäykkä, mutta jäykkyys lähti kun vaan ajeltiin pidempään.

Maanantaina oli tarkoitus mennä vähän reippaammin. Mentiin yhteensä neljätoista kilometriä. Eka lämmiteltiin radalla viitisen kilometriä , ja kokeiltiin kuinka hevonen toimi uusilla 'virityksillä' . Tänään lisättiin mukaan kokolaput, joiden avulla hevosen mutkaisuus katosi kokonaan. Ilmeisesti mutkaisuuus vain johtui siitä kun se tykkää katsella kaikki alle lenkin aikana. Lämmityksen jälkeen mentiin hiittisuoralle vetämään vetoja. Vedettiin yhteensä kuusi vetoa 1.35-1.30 aikaan, ja viimeinen tultiinkin vielä vähän reippaammin, aikaan 1.25 . Hevonen oli oikein hyvä, meni koko ajan hyvällä ravilla eteenpäin ja oikeasti siitä näki kun se yritti parhaansa. Ohjastaja oli kyseisen lenkin jälkeen hyvin tyytyväinen, joka varmasti näkyi kasvoilla asti.

Tänään vielä tehdään palauttelu lenkki, kunhan vain pääsen itse koulusta. Sen jälkeen ruuna saakin seuraavan päivän vapaata, kunnes palaillaan taas treeniin.

Alhaalla vielä pari kuvaa maanantailta. Kuvistakin näkee että hevonen on hiukka muuttunut viime kuviin verrattuna, vai ? ;)

ps. kevät on täällä jo pitkällä !



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti