tiistai 3. marraskuuta 2015

Kuulumisia sairaslomalaisilta

Päivän yli kuukausi sairaslomaa pidetty, eikä vieläkään loppua näy. Masentavaa. No mutta, asialle ei nyt voi mitään, ja niin kauan hevonen saa olla saikulla kunnes on taas kunnossa.

Miten klinikalla menikään ?
Hevonen tutkittiin tasan kaksi viikkoa sitten, Orimattilan Hevosklinikalla. Ensin tutkittiin ''käsikopeloin'' ja sen jälkeen käytiin juoksemassa liinassa ympyrässä, ja heti sen jälkeen tehtiin taivutuskoe. Selkeitä ontumisia ei mistään löytynyt, pieniä epäpuhtauksia takapäästä.
Vika siis huomattin olevan takapäässä, eikä siellä etupäässä jota hieroja ja moni muu ekana veikkasikin. Tämä oli toisaalta helpottavaa, mutta toisaalta uudet mielikuvat sekä pelkokuvat tulevasta alkoivat pyörimään päässä.
 Liinassa pyöritellessä eläinlääkäri näki että ruuna vetää selkeästi ympyrällä sisäjalkansa hyvin pitkälle mahan alle, ja se aiheuttaa sen että etupäästä tulee liian hidas ja ruuna lyö takajalkansa siinä samassa auki. Tämän takia esimerkiksi takajalka ei pysy millään suojalla kiinni.. Eli takajalka kiertää liikaa alle sen takia kun hevonen on taas liian vino. Vinouden kanssa meillä on ollut jo jonkin aikaa ongelmaa, ja tätä ollaan korjattu mahdollisimman paljon, mutta vika ei ole oikein tuntunut millään katoavan.
Sisällä kuvattiin vielä kintereet, ja huomattiin myös kintereiden olevan tulehtunut samoin toisesta takasesta vuohinen. Näihin piikitettiin kortisonia. Hevonen siis tuntui olevan yllättävän monesta kohtaa kipeä, joten varsinaista syytä kaikkeen kipuiluun ei tiedä. Selänkramppaus johtui kuulema takajaloista ja takapäässä olevasta ongelmasta. Nyt saatiin tältä erää kipulääkekuuri viideksi päiväksi, jonka jälkeen saadaan viikon päästä alkaa taluttelemaan ja katsomaan kuinka hevosella alkaa sujumaan.

Nyt ollaan noin viikon verran päästy kävelemään talutellen sekä venyttelemään. Hevonen on ollut piikityksen jälkeen vähän parempi, sillä askellus on mun silmään parantunut ja hevonen tuntuu olevan iloisempi sekä rennompi. Kuitenkin hevonen tuntuu vielä kipeältä selästä, enemmänkin takajalkojen päältä. Vahva epäilys on, että hevosella voisi olla jotain sanomista selässä tai SI-nivelessä ? Moni ammattilainen on tätä veikannut viaksi, ja nyt olisi tarkoitus viimeistään ensi viikolla mennä katsomaan ja tutkimaan tämä SI-nivel.

Toivon hyvin syvästi, että saataisiin ratkaisu tähänkin ongelmaan, ja hevonen saisi olla kivuton sekä terve. Rankkaa tämä hevosnomistajuus..

Potilas sunnuntailta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti