lauantai 5. syyskuuta 2015

Treenailujen päiväkirjailua

Toissapäivänä, eli torstaina Texillä oli taas selästä käsin liikuttelua. Tällä kertaa selkään kapusi Iina. Tämä oli Iinan toka kerta kun hän menee Texillä. Itse tyydyin taas vain katselemaan ja vähän antamaan vinkkejä, ja totta kai kuvaamaan. Ekaa kertaa pääsin itse kuvaamaan tuolla meidän uudella kameralla. Harmittaa vaan kovasti kun suurin osa kuvista oli hyvin kaukaa otettuja, koska putki oli liian lyhyt. Hevonen näyttää pieneltä ja tausta mielettömän iso, suurimassa osassa kuvissa.

Alkuun I & T tekivät paljon käynti ja ravityöskentelyitä, ja I otti hieman tuntumaa T . Painotinkin sitä että T on parempi ratsastaa niin, että tekee mahdollisimman paljon erilaisia ratsastuskuvioita ja ympyröitä, eli on ns poissa kentän uralta, jolloin hevonen helposti alkaa vain puksuttamaan uraa myöten, eikä oikeasti tee töitä. I otti vinkistä vaarin, ja teki jonkin verran ympyröitä ja vaihteli tiuhaan tahtiin suuntaan, jotta työskentelyä tuli molempiin suuntiin tehokkaasti. T myös alkoi pikku hiljaa menemään nätisti, jopa toisella ratsastajalla itseni lisäksi.
 On ilo katsella parivaljakkoa joka oikeasti toimii !
 T osaa jo pikku hiljaa paremmin ja paremmin kantaa itseään, sekä menemään eteen & alas, eikä vain kaahota pää korkeuksissa. Tämä kuitenkin vaatii ratsastajalta tasaista kättä, päättäväisyyttä että pitkäjänteisyyttä. Aivan ilmaiseksi T ei mitään anna, se on nähty jo useaan otteeseen.

Työskentelyn jälkeen I otti hieman laukkaa pääty-ympyrällä, jossa nostot onnistuivat alkuunsa tosi nätisti. Kuitenkin T taas hieman kuumui ja varmaan hiukan testasi ratsastajaa, sillä perä alkoi lentämään laukannostoissa sekä laukan aikana jonkin verran. T pukit ovat aivan säälittäviä, huomaa ettei ruuna oikein osaa pukittaa. Pari videota löytyy myös näistä niskan nakkeluista koneelta, pitää vain katsoa saanko aikaiseksi alkaa niitä väsäämään tänne.
 I nosti niin kauan laukkoja T kun tuli nätisti pari nostoa ilman kettuilua, jonka jälkeen päätettiin lopettaa hyvään pätkään. Vähän vielä I ravaili ruunan kanssa kentällä ja lähti radalle kävelemään loppukäynnit.

Liikutuksen jälkeen sitten hoideltiin ruuna ja laitettiin yöpuulle. Nyt alkaa oikeasti huomaamaan että syksy on tullut, sillä ilman takkia ei enää illalla pärjää. Olin aivan totaalisen jäässä kun lähdettiin kotiin päin ajamaan tallilta. Oli pakko laittaa auton kaikki lämmitykset täysille että hieman tuli lämmin, ja pystyi ajamaan kotiin takaisin. Ensi kerralla olen jo viisaampi ja otan mukaan takin.

Tänään, lauantaina kävin pitkästä aikaa taas ajamassa ruunalla. Juuri kun sain T valjaisiin alkoi kauhea sade. Ei muu auta kuin silti lähteä treenaaman. Vedettiin reilu 10 kilometriä sateen ja ukkosen seassa, mutta ei se tuntunut ruunaa haittaavan. Se painatti menemään sen minkä vaan sai mennä, ja sitä joutui taas hieman jopa himmailemaan ettei menty ihan täysillä koko ajolenkkiä. Selkeästi ruunaan on löytynyt uusi vaihde ajaessa, joka on vain pelkästään positiivista.
Lenkin jälkeen ruuna pääsi lämpimään pesuun ja kuivattelemaan karsinaan. Jätin ruunan sisälle, sillä kaikki muutkin tallin hevoset otettiin sisälle kun sade vain yltyi.
Valitettavasti tällä kertaa minulla ei ollut kuvaajaa tai muuta mukana.

Alla video yhdestä ajotreenistämme, jossa kokeilimme ekaa kertaa GoPro kameraa !
Videon alla kuvia torstain liikutuksesta.
Kaikki kuvat siis oma ottamiani.


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti