tiistai 8. syyskuuta 2015

Esteiden saloihin tutustumista !

Eilisen kengän irroitus operaation takia ruuna ei liikkunut tuona päivänä. Se oli laitumella polkaissut toisen etukenkänsä aivan vinkuraksi, niin että se painoi sädettä kaviossa, ja kenkä jouduttiin irroittamaan kokonaan. Ruunalla ei siinä vaiheessa pysty yksinkertaisesti menemään jos sillä ei ole kenkiä / kenkää, sillä sen kavio aines on niin haperoa että kaviot murenevat samantein.
 Onnekseni tallille oli tulossa seuraavana päivänä, eli tänään, kengittäjä. Kengittäjä nakkasi aamulla kengän kiinni, ja kun tulin illemmalla tänään tallille, oli ruunalla taas kaikki kengät koivissaan kiinni.

Laittelin reippaasti ruunan kuntoon, ja päästiin suht nopeasti kentälle. Ruunakin oli oikein siisti, ei tarvinut kuin vähän harjata, ja olimme valmiita treenailuun.
Aloitin heti käynnissä taivuttelemaan hevosta aktiiviseksi ja eteenpäin pyrkiväksi, molempiin suuntiin. Samaa jatkoin ravissa, ja yritin siinäkin pitää ravin reippaana ja eteenpäin pyrkivänä. Se kumminkin tuntui todella haasteelliselta, sillä ruuna oli hyvin laiska ja sen kanssa oikeasti joutui tekemään töitä jotta se kulki itse eteenpäin.

Alotettiin estetehtävät puomeista, sillä ruunalla on ollut hieman tapana jännittää uusia asioita jonkin verran. Myös estetolpat ovat hieman jännittäviä, joten ei yhtään tehnyt huonoa että aloitimme puomeilla. Ensin tultiin puomit käynnissä, ja sen jälkeen ravissa. Kun puomit alkoivat toimia molempiin suuntiin, nostettiin puomeista pienen pieni ristikko. Ekalla kerralla ruuna vähän mulkaisi estettä, mutta rohkeasti kuitenkin meni luokse, ja hieman ratsastajan kannustamana ruuna meni yli nätisti. Ensimmäiset neljä hyppyä oli sellaisia , että yli kyllä mentiin, mutta jalkoihin ei juurikaan katsottu, vaan puomit kolahtivat tiuhaan tahtiin. :D
  Ruuna innostui kun nostettiin laukka ja tultiin laukalla estettä, silloin sitä joutui jo hieman jarruttamaan jottei ihan täysillä menty läpi esteestä.
Kun ristikko sujui, nostettiin pieni pysty, ehkä noin 60 cm ? Sen ylitys meni miten meni, mutta yli päästiin ! Ekat kerrat ruunalla oli pieni jarru vaihde päällä, mutta meni nätisti yli kun vähän kannusti taas. Pari kertaa ruuna myös kielsi, mutta kun uudelleen mentiin , niin yli päästiin.
 Hypättiin vielä pari kertaa toiseen suuntaan pienempää estettä, ja lopetettiin siihen hyvään kohtaan.
Tehtiin pitkät ravi jäähdyttelyt, tehden kaiken maailman kuvioita mitä ratsastaja vain päästään keksi.

Tallissa ruuna pääsi pesulle, ja sai palkkioksi paljon porkkanoita. Huollutin myös hieman jalkoja, ja laitoin niihin magneettipatjat yöksi.
Huomenna ruuna taitaa saada vapaan, sillä itse omistajalla on paljon kouluhommia mitkä pitäisi olla valmiita, mutta eivät ole, ratsastajan laiskuuden takia. :D

Kaikki kuvat on ottanut Aleksi Souru.
Pahoittelen ratsastajan virheitä, ja ennen kaikkea ilmeitä.

















Hevonen ja ratsastaja tyytyväisinä.  :D




1 kommentti:

  1. Onpas kivan näköinen tää sun heppa :) Se näköjään soveltuu monenlaiseen menoon. Nuo lämminveriset on niin huippuja harrasteheppoja :) Liityin lukijaksi.

    VastaaPoista