maanantai 17. elokuuta 2015

Ajotreenailua

Kerron tässä postauksessa 11.8. tapahtuneesta liikutuksesta. Sain vihdoin ja viimein usean päivän kuvat muokattua ja katsottua läpi, joten nyt on aika julkaista useammasta liikutuksesta postausta tänne. :)

Muutettiin siis tallia 8.8. lauantaina, ja muutto sujui oikein nätisti. Hevonen matkusti asiallisesti vaikka ekaa kertaa pidettiinkin trailerissa matkan ajan ns yläluukkua auki, jotta ilma kiertäisi trailerissa paremmin, koska tuolloin muuttopäivänä oli liki +26 astetta lämmintä.
 Uudessa tallissa Tex pääsi suoraan omalle laidunlohkolleen. Aidan toisella puolella, vasemmalla lohkolla oli kaks lämminveri ruunaa, ja oikealla laidunlohkolla oli eräs lämminveri tamma. Tex tuli hyvin juttuun niiden kanssa, ja tuntui olevan oikein tyytyväinen kun pääsi laiduntelemaan. :)

Liikuttelin suhteellisen kevyesti T tuohon tiistaihin asti, jolloin otettiin kärrytkin perään. Meillä on pidemmän aikaa ollut ongelmia, joihin pikku hiljaa on tuntunut löytyvän ratkaisuja. Vihdoin hevonen on suora, ja jalka ongelmista ei ole ollut pitkään aikaan tietoa. Onhan tietysti jalkoja hoidettu nyt aavistuksen tarkemmin kuin ennen, eikä liikutuskaan ole kovin rankkaa ollut koko kesän aikana. Nythän periaatteessa nähdään mitä jalat sanovat kun kunnollinen treeni alkaa.


Uutena varustuksena ruunalla oli päätanko, josta oli meille apua. T oli hyvin pirteä koko ajon ajana, sekä tykkäsi lähteä spurttailemaan. Painetta oli ohjilla aivan eri tavalla kuin ennen, positiivisella tavalla tietenkin. Otettiin hyvät alkulämpät treenilenkillä, jonka jälkeen otettiin parit reippaammat pätkät treenilenkin suoralla. T vastasi hyvin pyyntöön ja aina lähti nätisti juoksemaan ravilla eteenpäin, ei kertaakaan haparoinut laukalle. Reippaampien pätkien jälkeen hölkkäiltiin vielä toiseen suuntaan ja käveltiin sitten vielä kierros, kunnes palattiin tallille.

Tallilla riisuttiin ruuna tavaroista, ja käytiin pesuboxissa pesemässä ruuna. Vähän rasvailin ja heitin ötökkäsuihketta, ennen kuin vein takaisin laitumelle.
Kaikki kuvat on Aleksi Sourun ottamia.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti