lauantai 28. joulukuuta 2013

joskus varjoisammallekin puolelle valonsäteet voivat osua.

Joulu tuli ja meni, ja hevonenkin sai viettää kolme ansaittua lomapäivää.

Perjantaina valjastelin ruunan uudelleen kärryjen eteen, ja tällä kertaa ruuna pysyi tyysti paikallaan, eikä meinannutkaan lähteä pyörimään ja hääräämään niin kuin normaalisti ruuna tekisi.
 Ajossa meillä oli tänään seurana Henkka, ja hänen nelivuotias lämminveri oriinsa. Ajeltiin mettässä, yhdessä ihan rauhassa körrötelleen ja jutellen vaikka mitä, noin viisi kierrosta, kunnes Henkka jo lähtikin tallille. Itse vielä laitoin ruunan hölkkäilemään neljä kierrosta lisää kunnes sitten sen jälkeen itsekin mentiin takasin talliin.
 Ruuna oli ajossa koko ajan tosi skarppina, koko ajan meni reippaasti eteenpäin, eikä meinannut yhtään jäädä kävelemään, vaan joutui koko ajan hieman pidättelemään poikaa. Ehkä sekin johtui siitä, kun nyt ensimmäisen kerran muistin ottaa piiskankin mukaan lenkille, ja pojan ei tarvinu kun nähdä se, niin koko hevosen olemus muuttui samalla aivan erilaiseksi. Kompurointikin jäi paljon vähemmälle.
 Tallissa sitten pesu, loimittelu ja sen kautta karsinaan syömään iltarehuja jo melkeinpä.

Tänään lauantaina aamupäivästä suuntasin reippain mielin Jokimaalle, jossa oli tarkoitus ostaakin vähän uutta tavaraa. Kuskille tarttui mukaan Finntackin All Weather-ajohousut sekä takki, jossa nyt kyllä kelpaa treenailla säällä kuin säällä ! Kyseiseen takkiin ja housuun meni n. 150€ , tarkempaa hintaa nyt en kyllä muista. 
 Ekaksi mun piti ostaa hevosellekin uudet kuolaimet, mutta jonkin ajan mietiskelyn jälkeen päätin jättää kyseiset kuolaimet vielä odottelemaan kaupan hyllylle. Jospa sitten myöhemmin menisin lisää pohtimaan kummat kuolaimista haluaisin ostaa/kokeilla Texillä.
Kuitenkin ihan ilman mitään ostosta, mikä olisi tarkoitettu hevoselle, ei tarvinnut kaupasta lähteä. Tuli sitten napattua uudet, hiukka sopivammat suitset ruunalle. Ja hinta oli hiukka isompi mitä ekana ajateltiin, mutta nyt pitäisi olla kuitenkin ihan kestävät suitset, joten eiköhän tuo hintakin siihen verrattuna ihan kohtalainen ollut.. :D


Finn-Tack Synteettiset Kilpasuitset 119€



 
No sitten vielä piti ostaa se oma hiittipiiska, jonka hintakin oli huikeat 26€ , ja tässä vaiheessa me kyllä alettiin jo lähtemään kaupasta ulos, ettei vaan tuu lisää tavaraa napattua kyytiin.

Ja sitten suorinta tietä tallille mars ! Suitset oli oikein sopivat Texin päähän, jopa siitä otsapannankin kohdalta, mistä yleensä suitset jäävät puristamaan.
 Tänään ajelin sen 9km , hiittisuoralla neljä kilometriä ja loput sitten mettälenkillä. Ja pienoinen video pätkäkin saatiin otettua. Kyseiset videopätkät näkyy parhaiten Instagramin kautta, nimimerkillä Putrassd . Tex tuntu koko lenkin tosi kivalta, välillä jopa hieman painokin. Oma moottorikin löytyi nyt omasta takaa, eikä nyt tarvinnut koko aikaa olla patistelemassa eteenpäin.
Lenkin jälkeen taas pesua, loimittelua ja karsinaan.
 
Videoon linkki tässä , pahoittelen huonoa laatua jo alkuunsa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti